لوله گوشتدار + بهترین قیمت

لوله گوشتدار

لوله گوشتدار از جمله لوله‌هایی با ضخامت بالا و قطر نسبتاً کوچک در مقایسه با ضخامت دیواره شان هستند. این لوله‌ها همانند لوله های مانیسمان اغلب بدون درز بوده و در اشکال و متریال های مختلفی ساخته می‌شوند. لوله‌های گوشت‌دار با توجه به ویژگی‌هایی که دارند در صنایع مختلفی از جمله صنایع خودروسازی، صنایع شیمیایی، صنایع کشاورزی، برق و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله ضمن بررسی بیشتر لوله‌های گوشتدار از نظر ویژگی ها، استاندارد ها و کاربردهایشان درباره عوامل موثر بر قیمت این لوله‌ها نیز توضیحاتی ارائه می‌دهیم.

لوله گوشتدار (Thick walled steel pipe)چیست؟

لوله گوشتدار به لوله‌هایی گفته می‌شود که نسبت به سایر لوله‌های موجود در بازار از نظر دیواره دارای ضخامت بالایی هستند. این لوله‌ های فلزی معمولاً از شمش فولاد یا استیل و اغلب به صورت بدون درز طراحی و ساخته می‌شوند. قطر این لوله‌ها نسبت به ضخامت دیواره آنها معمولا کمتر از 20 است.  از لوله‌های گوشتدار بدون درز با توجه به استحکام بیشتری که دارند در صنایع پتروشیمی، گاز، نفت و… استفاده می‌شود.

مهمترین ویژگی‌های لوله‌های گوشتدار

ویژگی‌های منحصر به فرد لوله‌های گوشتدار باعث شده تا در شرایط مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. وزن زیاد این لوله‌ها موجب شده تا در شرایط محیطی بسیار دشوار از جمله مناطق بارانی و مرطوب و همچنین مناطق صحرایی و گرم کاربرد داشته باشند. قیمت لوله گوشتدار با توجه به وزن بالایی که دارند در مقایسه با سایر لوله‌های فولادی بیشتر خواهد بود. مهمترین ویژگی‌های این لوله‌ها عبارتند از:

  • استقامت بالا در برابر تغییرات دمایی
  • دارای خاصیت شکل پذیری
  • برخورداری از استحکام بالا در برابر خوردگی و‌ سایش
  • دارای قابلیت تراش و ماشین کاری
  • استقامت در مقابل ضربه و فشارهای بالا
  • دارای ضخامت، استحکام و وزن بالا

بررسی استاندارد لوله های گوشتدار

استاندارد لوله های گوشتدار همانند لوله‌های مانیسمان هستند. از جمله این استانداردها می‌توان به DIN،API،ANSI، GB،ASTM،JIS اشاره کرد. به طور کلی لوله‌های فلزی دارای بیش از 1200 استاندارد جهانی هستند که 100 استاندارد آن به لوله‌های درزدار، اتصالات فلزی، لوله مانیسمان و… اختصاص دارد. در کشور ما از استاندارد ASTM جهت شناخت آلیاژ‌های بکار برده در لوله‌های فولادی استفاده می‌شود.

  • استاندارد شیرآلات فولادی ASTM A216
  • استاندارد فلنج‌های جوشی و شیرآلات فلزی ASTM A105
  • استاندارد جهت اتصالات مانیسمان ASTM A234
  • استاندارد برای لوله مانیسمان ASTM A106
  • استاندارد لوله گالوانیزه برای کشورمان ISIRI 3360 ، آلمان DIN 40136 و آمریکا ASTM

 

لوله گوشتدار و عناصر تشکیل دهنده آن

لوله گوشتدار نوعی از لوله مانیسمان محسوب می‌شود که با توجه به عناصر تشکیل دهنده‌اش از ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی برخوردار خواهد بود. در ادامه این مقاله با برخی از این عناصر آشنا می‌شوید:

نیکل: استفاده از نیکل باعث شده تا این لوله‌ها از مقاومت بالایی برخوردار باشند.

کروم: کروم سطح استقامت لوله‌های گوشتدار را در برابر خوردگی افزایش می‌دهد.

مولیبدن: این عنصر لوله را در برابر حرارت و دماهای بالا مقاوم می‌نماید.

منگنز: باعث افزایش سختی لوله در شرایط محیطی مختلف می‌شود.

وانادیم: این عنصر نیز سطح مقاومت لوله گوشت دار را افزایش می‌دهد.

تیتانیوم: به استحکام لوله در برابر زنگ زدگی و رسوب کمک می‌کند.

سیلیکون: این ماده اکسیژن را حذف کرده و بدین ترتیب سختی لوله را افزایش می‌دهد.

تنگستن: به منظور استحکام بیشتر لوله در مقابل حرارت به کار برده می‌شود.

کبالت: این ماده نیز دمای ذوب لوله را افزایش می‌دهد.

انواع لوله گوشتدار

لوله‌های گوشتدار در انواع مختلفی از جمله لوله‌های فولادی و استیل در بازار موجود هستند. در جدول زیر می توانید اندازه‌ها و ابعاد این لوله‌ها را در شاخه های شش متری که از نظر ضخامت و قطر متفاوت بوده و به صورت استاندارد تعیین شده‌اند، مشاهده کنید.

انواع لوله گوشتدار

بررسی کاربردهای لوله گوشت دار

لوله گوشتدار با توجه به دیواره‌ ضخیمی که دارد در بخش‌های مختلفی از صنعت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لوله‌ها از مهم‌ترین اجزا در سیستم‌های پنوماتیک و هیدرولیک، لوله های فشار قوی، جک‌های کوچک صنعتی و… به شمار می‌آیند. مقاومت و ضخامت بالای این لوله‌ها باعث‌شده تا در مواردی که احتیاج به استحکام و تحمل فشار بالا است، از آنها استفاده شود. در ادامه با برخی از رایج‌ترین کاربردهای این لوله‌ها آشنا می‌شوید:

  • جهت تولید قطعات کاربردی در صنایع خودروسازی
  • انتقال مایعات در بخش‌های پنوماتیک و هیدرولیک
  • استفاده در سیستم‌های بالابر
  • مورد استفاده در صنایع پتروشیمی و شیمیایی
  • صنعت آبیاری و برق
  • صنعت کشاورزی
  • صنعت شهرسازی مانند پل‌ها، ستون‌ها، جاده‌ها، اسکله‌ها و دیگر سازه‌های ساختمانی
  • زهکشی و آبرسانی جهت مسافت‌های طولانی
  • حمل و نقل سیالاتی مانند گاز مایع، بخار و گاز
  • جهت ساخت مدارهای مخصوص برای انتقال حجم زیادی از گاز و نفت

بررسی کاربردهای لوله گوشت دار

نحوه تشخیص لوله گوشت دار

برای تشخیص لوله گوشتدار بایستی به موارد زیل توجه کنید.

  • این لوله‌ها در ضخامت‌های مختلفی بر حسب میلی‌متر و سانتی‌متر تولید می‌شوند.
  • اغلب لوله‌های گوشتدار بدون درز بوده و فرایند تولیدشان همانند لوله مانیسمان است.
  • لوله‌های گوشت‌دار با توجه به ضخامت و سایزی که دارند نامگذاری می‌گردند. به عنوان مثال لوله‌هایی با ضخامت ۲۰ تحت عنوان لوله گوشت دار ۲۰ میل در بازار شناخته می‌شود.
  • برای محاسبه تقریبی ضخامت لوله گوشت دار می‌توانید قطر بیرونی آن را از قطر درونی کم نمایید تا ضخامت حدودی لوله به دست آید.

قیمت لوله‌های گوشتدار

قیمت لوله گوشتدار بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین می‌گردد. قیمت مواد اولیه که فلزاتی مانند فولاد را شامل می‌شود از مهم‌ترین فاکتورهای تعیین کننده قیمت لوله‌ گوشتدار است. همچنین تغییراتی در میزان عرضه و تقاضا نیز بر قیمت این محصولات تاثیرگذار هستند. میزان هزینه‌های تولید، شرایط بازار و نرخ ارز از دیگر موارد موثر بر قیمت لوله گوشت دار است. با بررسی هر یک از این موارد می‌توان تا حدودی به قیمت بازار لوله‌های گوشتدار پی برد. در حال حاضر قیمت‌لوله‌های گوشتدار با توجه به ابعاد و ضخامت آن برحسب کیلوگرم بین 60 هزار الی 65 هزار تعیین می گردد.

البته با خرید و سفارش این لوله‌ها از مراکز معتبر می‌توانید علاوه بر قیمت از کیفیت لوله‌های گوشتدار نیز مطمئن باشید.

سخن پایانی

لوله گوشتدار از جمله لوله‌هایی با ضخامت بالا و قطر نسبتاً کوچک در مقایسه با ضخامت دیواره شان هستند. این لوله‌ها اغلب بدون درز تولید می‌شوند. از مهم‌ترین ویژگی‌های لوله‌های گوشتدار می‌توان به خاصیت شکل پذیری، استقامت در برابر حرارت، فشار، ضربه، استحکام در مقابل خوردگی، سایش، زنگ زدگی و تحمل بالا در شرایط جوی مختلف اشاره کرد.

از این لوله‌ها در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، پتروشیمی، برق، نفت، کشاورزی، صنایع بالابر، شهرسازی، ساختمان سازی و… استفاده می‌شود.

شما می‌توانید برای سفارش و خرید لوله های گوشتدار در سایزها و ابعاد مختلف با کارشناسان فروش این مجموعه در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
محمد فراشی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *